Top
F1aXion GT3 League

Suzuka San....άλλοτε!

Το πεσιμο της καρό σημαίας στην βροχερή Suzuka βρήκε νικητή στο βάθρο τον Γιάννη Συλλαίο με δεύτερο τον Λεωνίδα Περρωτή και τρίτο τον Γιάννη Χουρδάκη!!............................πέρσι!

Όχι και τόσο συνηθισμένο podium στην κατηγορία των GT3 το περσινό.

Η Suzuka όμως φαίνεται ότι χτίζει την δική της παράδοση σε ανατρεπτικούς αγώνες και φτιάχνει με κάποιο μαγικό τρόπο την δική της ιστορία!

H μάχη της Pole Position μας προέτοιμασε για σκληρή μάχη, αλλά και για τον ανατρεπτικό αγώνα καθώς ο Γιάννης Χουρδάκης πήρε την Pole με τον Γεράρδη πλάι του, αλλά τον Χαλδεάκη να εκκινεί απο την 6η θέση, αλλά και την έκπληξη του Τακούρ που εκκινούσε απο την 3η θεση μπροστά απο τον 2 φορές πρωταθλητή Κωνσταντίνο Κοντογιάννη!

Όπως και πέρσι όμως, 'ετσι και φέτος τον πρωταγωνιστηκό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος τον είχε ο καιρός. Η βροχή άρχισε να πέφτει νωρίς με οδηγούς να μπαίνουν στα πιτ για αλλαγή τύπου γόμας αλλά και.........οδηγούς να μην μπαίνουν! Εκ του αποτελέσματος θα λέγαμε ότι όσοι μπήκαν νωρίς δεν ευνοήθηκαν, αλλά στην παρούσα στιγμή τότε κανείς δεν ήξερε ότι ο "προγραμματισμένος" καιρός ήταν τόσο απρογραμμάτιστος.

Η βροχη σταμάτησε για να ξανα ξεκινήσει πολύ σύντομα αλλά δεν ήταν αυτό το μόνο θέμα που έκανε την τράπουλα ανω κατω. Η αυξομοίωση στο νερό που έπεφτε πάνω στην πίστα της Suzuka ήταν τόσο έντονη που η στρατηγική πήγε περίπατο και οι λίγοι που ρίσκαραν να μέινουν εκτός πιτ, ακόμα και με τον λάθος τύπο ελαστικών, άρχισαν να ευνοούνται.

Υπό 'απάνθρωπες' οδηγικές συνθήκες οι οδηγοί των GT3 προσπαθούσαν σε κάθε γύρο να ξεζουμίσουν χρόνο και ταυτόχρονα να μείνουν εντός πίστας δίνοντας φοβερές μονομαχίες και σιγά σιγά άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο και για τους θεατές που έβλεπαν για ακόμα μια φορά ένα όχι και τόσο συνηθισμένο πόντιουμ να πλησιάζει προς την καρό σημαία.

Ο Τακούρ είχε τα ηνία του αγώνα για την Missed Apex με τον Πολέμαρχο Σαραντίδη να τον καταδιώκει στη μάχη της νίκης και απο πίσω να του πλησιάζει με καταιγιστικό ρυθμό ο Σαββίδης για την Way Too Fast χάρης την, από οτι φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ιδανικότερη στρατηγική.

Τακούρ και Σαραντίδης τα έδωσαν όλα με τον 2ο να αδυνατεί να κρατηθεί σε αυτό τον ρυθμο και εντός πίστας καθώς πλησιάζαμε προς τέλος με αποτέλεσμα τα λάθη να κάνουν ευκολη την προσπέραση του Σαββίδη που ταυτόχρονα είχε στο οπτικό του πεδίο και τον Τακούρ και ήταν θέμα χρόνου να τον περάσει όσο πάλευε με τα "κύματα"!

Ο Νίκος Χαλδεάκης με καταιγιστικό ρυθμό εκμεταλλεύτηκε την μάχη των 3ων και λίγο πριν το τέλος μπήκε ως 3ος στην μάχη των Τακούρ και Σαββίδη για να τους περάσει και τους 2 και να πάρει μια απρόσμενη νίκη απο την 6η θέση στη σχάρα εκκίνησης λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Σαββίδης ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο GT Challenge στην 2η θέση περιχαρής για την φανταστική του απόδοση και την σταθερότητα και επιστροφή στο podium για τον Πολέμαρχο Σαραντίδη μετά απο καιρό με την Mclaren που ξεχώρισε από όλες τις υπόλοιπες.

Γλυκύτατη η γεύση του αγώνα και για τον Τακούρ που έβγαλε εντυπωασιακό ρυθμό στις κατακτήριες, άγγιξε την νίκη, άγγιξε το βάθρο, αλλά η Suzuka μας πήγε σαν άλλοτε σε ακόμα έναν αγώνα γεματο ανατροπές που ανέτρεψε και το όνειρο του Τακούρ.

Επόμενη στάση η Laguna Seca με τα πολλά συμβάντα περσι.....και μένει να δούμε και την δική της "παράδοση"!